Tečajevi Transformacije karmičkih obrazaca rade se u malim grupama (do 12 osoba) i nalik su intenzivnim radionicama u kojima se izmjenjuju teorijske prezentacije s praktičnim radom. Nije, dakle, riječ ni o kakvoj "masovki", nego o radionici čija je svrha omogućiti svakom sudioniku maksimum dobitaka.

Sve praktične vježbe rade se u parovima, na prva tri stupnja uz pomoć asistenata koji sudionicima pomažu u radu. Radna satnica je oba dana od 9.00 do otprilike 18-19.00 sati, s pauzom za ručak koji sudionici organiziraju sami.

Sav materijal koji se prezentira u teorijskom obliku odmah se primjenjuje u praksi već na samom tečaju. Sudionici rade vježbe koristeći upute koje su dobili tijekom predavanja, a također dobivaju i materijale u pisanom obliku koji će im poslužiti kao potsjetnici tijekom vježbi, a kasnije i samostalnog rada nakon tečaja. 

Vježbe koje se rade identićne su individualnim tretmanima s nama - imaju jednaku kvalitetu i učinak. To znači da sudionici već na svakome od tečajeva naprave oko tri do pet tretmana koji će im omogućiti duboku unutarnju transformaciju. To također znači da se ovi tečajevi ne sastoje samo od predavanja pa stoga nisu namijenjeni osobama koje nisu spremne otvoriti se i praktično raditi.

Cilj je TKO tečajeva osamostaliti sudionike do stupnja ekspertize koji će im, pored samostalnog rada na sebi, omogućiti i terapeutski rad s drugim ljudima. Takva sposobnost stječe se i sudjelovanjem u svim vježbama na seminarima, kao i vježbanjem između tečajeve. Stoga se od studenata TKO metodologije očeguje da na svaki sljedeći stupanj dođu s usvojenim znanjima s prethodnih stupnjeva, s obzirom da se na svakom novom stupnju prezentira i nov materijal, utemeljen na znanjima s prethodnih.