Sljedeći tečaj - Zagreb, 11. i 12. 12. 2021.

 

reiki.jpg

mikao_usui.jpg
Reiki je najdirektnija i najjednostavnija metoda iscjeljivanja univerzalnom kozmičkom energijom, pranom ili bioenergijom. Reiki je također i izvanredno sredstvo duhovnog razvoja jer omogućuje neposredan kontakt s najčišćim spiritualnim energijama, što dovodi do postupnog usklađivanja života i svijesti praktičara s kozmičkom sviješću i kozmičkim energetskim strujanjima.

Riječ Reiki japanskog je porijekla i znači "univerzalna životna energija". O tajanstvenoj životnoj sili govorili su kroz dosadašnju povijest mnogi veliki sveci, proroci, iscjelitelji pa i znanstvenici - od Krista, preko Paracelzusa pa sve do mnogih suvremenih fizičara i liječnika. No, sposobnost kanaliziranja ove energije do otkrića Reikija imao je malen broj ljudi, a danas su njezini početni nivoi dostupni gotovo svima koji ih želkoristiti za osobni razvoj te širenje pozitivne energije, ljubavi i svjetlosti oko sebe.

healing

Tradicionalni sustav Reikija drevna je i sveta, ali zaboravljena znanost koju je u 19. stoljeću ponovo otkrio Mikao Usui, budistički monah iz Kiotoa u Japanu. Nakon petnaestak godina intenzivnog traganja Usui je u tibetanskim sutrama pronašao ključ po kojem je iscjeljivao Buda. Zatim je, meditirajući dvadeset i jedan dan na planini Kurami, doživio spontanu inicijaciju kojom je dobio i konkretnu, praktičnu moć kanaliziranja kozmičke energije te iniciranja drugih u ovu sposobnost.

Usuijev sustav sastoji se od tri stupnja. Prvi i drugi stupanj čine dvodnevni tečajevi, dok je treći stupanj majstorski i daje se uglavnom individualno. Na prvom stupnju sudionici prolaze kroz četiri inicijacije kojima se otvaraju iscjeliteljski kanali, a energetsko tijelo podiže na višu titrajnu razinu te usklađuje s finim i delikatnim duhovnim energijama. Nakon otprilike tri mjeseca rada s prvim stupnjem moguće je proći drugi stupanj kojim se, između ostalog, stječe sposobnost odašiljanja energije na daljinu te davanja mentalnih tretmana. Drugim stupnjem iscjeliteljski se kanal još više otvara, a energetsko tijelo praktikanta podiže na još finiju titrajnu razinu te se dobiva sposobnost korištenja punog potencijala Reiki energije. 

123 1

Reiki je izvanredan uvod u sustave energetskog iscjeljivanja. On svakako ne predstavlja konačne domete energetskog rada jer se njegove granice ne mogu odrediti - sve ovisi o stupnju pročišćenosti i otvorenosti praktikanta. Međutim, Reiki je sustav koji na siguran i djelotvoran način otvara energetske kanale praktikanata što omogućuje trenutno prelaženje na praktičan rad i ostvarenje konkretnih iskustava već tijekom prvih nekoliko sati nakon inicijacije. Zato Reiki predstavlja sredstvo osobnog tada koje su spiritualni tragaoci dugo i nestrpljivo čekali na putu prema sve dubljem i čvršćem uranjanju u duhovnu i božansku svijest. Njime se otvaraju vrata u novu dimenziju duhovnog života i razvoja. Tako kroz Reiki svima postaju dostupna sveta znanja pomoću kojih omogućujemo duhovnom svijetu da izravno djeluje kroz nas time što postajemo kanali za neiscrpnu božansku energiju, ljubav i svjetlost.

Pored svih potrebnih informacija koje pripadaju klasičnom, tradicionalnom Reikiju prvog stupnja, na ovome tečaju sudionici uče i osnove bioenergetike. S obzirom da su temeljne tehnike bioenergetskog rada otkrivene i sistematizirane, a njihova korist enormna, u prvi stupanj uvršten je i niz metoda koje će rad Reiki praktičara učiniti još efikasnijim. Tako ovaj tečaj skladno objedinjuje i klasična znanja i najnovija otkrića na polju energetskog liječenja.


reiki blessings
 

**** 

Na prvom stupnju Reikija kakvog danas vodim sudionici prolaze kroz četiri inicijacije, a u međuvremenu se obrađuju sljedeće teme, uz trenutnu praktičnu primjenu i vježbanje:

- dugi tretman čitavog tijela

- specifični oblici primjene Reikija - tretiranje vode, kristala, biljaka, životinja, hrane, lijekova, prostora

- tretiranje životnih situacija (prošlih, sadašnjih, budućih)

- osobna zaštita prilikom tretiranja, kao i zaštita pacijenata

- tretiranje upalnih procesa i bolova

- tretiranje kroničnih blokada i bolesti

- tehnike vađenja, čišćenja, punjenja, krpanja aure

- tretiranje čakri (uz opširnu teorijsku prezentaciju funkcija svake od sedam osnovnih čakri).